Com controlar la política de privacitat de Google?

Com controlar la política de privacitat de Google?
11/06/2019 | Notícies

Que Google té un gran control sobre les nostres dades és una cosa que sabem (i que acceptem). D’alguna manera, quan creem un compte o un perfil a Google estem donant el nostre vist-i-plau perquè el gegant informàtic accedeixi a la nostra informació i l’emmagatzemi. Però fins a quin punt arriba aquest control? Què és la política de privacitat de Google? Tenim alguna eina que ens permeti recuperar, i fins i tot esborrar, una part de la nostra activitat amb el gran buscador? La resposta és que sí.

 

No guardar l'historial a Google

Quan utilitzes pàgines web, aplicacions i serveis de Google, la teva activitat queda guardada dins el teu compte de Google. Cal tenir en compte que això ens permet veure o consultar la vostra activitat però, fins i tot, ofereix la possibilitat de no guardar cap dels nostres historials. Quan marquem aquesta opció, hem d’entendre que no és que s’esborri el que ja havia estat emmagatzemat, sinó que no es registrarà tot el que comencem a buscar a partir d’aquell moment. Encara que, si el que volem és esborrar l'historial passat, Google també facilita una opció per fer-ho. Podrem trobar més informació sobre com eliminar l'activitat passada al següent enllaç: https://support.google.com/accounts/answer/465

Per activar l'opció que ens permeti deixar de guardar la nostra futura activitat a Google, el procés és molt senzill. 

  1. Hem d'anar al nostre compte de Google.  
  2. Al panell de navegació de l'esquerra, hem de fer clic a "Dades i personalització".
  3. Dins els "Controls d'activitat del compte", s'ha de prémer l'opció de "Gestionar els controls de l'activitat del teu compte".
  4. Ara ja només ens queda desactivar l'activitat que no vulguem guardar.

La primera vegada que visitem aquest apartat del nostre compte ben segur que quedarem sorpresos per la gran quantitat de dades nostres que ha emmagatzemat (quins aplicatius hem estat utilitzant, quines cerques hem fet, on hem clicat…). Tot això ho podem desactivar, dins d’un ampli ventall d’opcions.

Trobareu més informació d’aquesta interessant opció de Google a l’enllaç següent: https://privacy.google.com/take-control.html

I si voleu ampliar el vostre coneixement entorn les noves tecnologies i Internet, a Organigrama oferim una gran selecció de cursos oberts a tots els públics i realitzats a les nostres aules, a Girona. Per estar al dia de totes les novetats podeu consultar la nostra pàgina web, on anem publicant regularment els nous cursos. Actualment, sobre noves tecnologies i Internet, estem realitzant un curs de posicionament SEO i optimització online i també un altre curs de Windows, Word, Excel, Access, Internet i competència digital. No dubteu en contactar amb nosaltres per a més informació. 

Categories

Noticies destacades

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Seleccioneu l'opció d'acceptar o rebutjar les cookies que utilitzem.

 

 

Política de galetes