La senzilla tècnica del 10/10/10, o com podem prendre bones decisions…

indecisionEl curs de la vida ens porta sovint a haver de prendre decisions… De vegades, són poc transcendents, però de vegades ho són molt. Davant d’una alternativa o una altra, tenim dubtes, potser actuem massa impulsivament, i podem fins i tot acabar penedint-nos de la decisió presa… Hi ha alguna “regla d’or” per evitar que això passi? Doncs sembla que sí…

Darrerament es parla de la fórmula del 10-10-10, proposada i popularitzada per la nortamericana Suzy Welch -http://www.suzywelch101010.com

Welch defensa que la millor manera per prendre decisions és tenir sempre en compte el termini immediat, el mitjà termini i el llarg termini. Amb aquesta senzilla tècnica podrem observar les diverses alternatives des d’un enfocament molt més ampli, i analitzarem el tems des d’una triple dimensió, la qual cosa va a favor nostre. Així, doncs,  la pregunta que hauríem de formular-nos sempre és la següent:

Si prenc AQUESTA DECISIÓ, em sentiré malament en els pròxims 10 MINUTS? I en els pròxims 10 MESOS? Ho recordaré, fins i tot, en els pròxims 10 ANYS?

La resposta a aquestes 3 preguntes, si és sincera i ben reflexionada, ens donarà informació vital de cares a escollir la millor opció possible. La tendència habitual, en canvi, és pensar sempre només en el moment present, i la nostra ment sol exagerar-ho tot massa quan estem vivint una indecisió o quan estem davant d’un problema. Així, doncs, la recomanació és ben clara: quanta més capacitat tinguem d’agafar perspectiva, molt més probable serà el fet d’encertar les nostres decisions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *