Els diferents motors de cerca a Internet

Els diferents motors de cerca a Internet
16/07/2019 | Notícies

Cada dia milions de persones van a resoldre les seves necessitats d'informació als motors de cerca. Parlem de “motors de cerca” però, en realitat, òbviament, tots tenim al cap el Google. I això no és d’estranyar, perquè Google acapara el 96% de recerques a l’estat espanyol. I no només utilitzem el Google com a buscador, perquè el gegant tecnològic té molts altres productes i serveis (Gmail, Google Maps, Google Earth, YouTube…) i també utilitats web. Per això de vegades ens preguntem si hi ha “vida” més enllà d’aquesta marca…

Doncs sí. A Internet hi ha altres motors de recerca, amb una quota de mercat molt més modesta, però que intenten pujar esglaons i incrementar la seva presència. En citarem només alguns, perquè n’hi ha que són temàtics o bé limitats a una zona geogràfica concreta (com el cas de Baidu, que està únicament en xinès).

 

Alternatives a Google

Google utilitza un tipus d’algoritme especial. Si les pàgines web no apliquen aquest algoritme de manera correcta, el seu posicionament web se’n ressent. És per aquest motiu que fer recerques en cercadors especialitzats o alternatius ens ajudarà a fer un filtre més gran davant de tota la informació que cada dia es puja a la xarxa. També hi ha buscadors que ofereixen un “plus” a la recerca, com ara el manteniment de la privacitat. Veiem-ne uns quants exemples:

 

Altres cercadors

  • Bingel buscador de Microsoft. Va ser inaugurat el 2009 i, segons els experts, encara pot donar sorpreses, perquè als EUA ja té un 11% de les recerques.
  • Yahoo!, conegut com a rival de Google en els seus inicis. Ha signat un acord de col·laboració amb Bing, amb la intenció de fer baixar la quota de Google i treure-li el núm. 1 del rànquing. Veurem si la unió fa la força.

  • DuckDuckGo, conegut com “el motor de cerca que no rastreja”. És un buscador que ha crescut fortament en popularitat, perquè promet no guardar cap dada sobre les recerques que fa l’usuari i, per tant, no genera un historial i garanteix total confidencialitat. Molt interessant.
  • Dogpile, és un buscador que busca simultàniament entre els 3 principals motors de recerca (Google + Yahoo + Bing).
  • Wolfram Alpha, és un buscador semàntic, un altre concepte de buscador, perquè respon les preguntes directament, en lloc de proporcionar una llista de documents o pàgines web que poden contenir la resposta.

 

Si voleu estar al dia de les últimes notícies en relació amb Internet i la seguretat o la privacitat a la xarxa, podeu consultar la secció de notícies d'Organigrama. Hi podreu trobar diverses informacions, relacionades amb la nostra empresa i també amb tot el que pensem que pot ser de la vostra utilitat.

 

Categories

Noticies destacades

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Seleccioneu l'opció d'acceptar o rebutjar les cookies que utilitzem.

 

 

Política de galetes