El perfil del community manager

El perfil del community manager
14/05/2019 | Notícies

El terme "community manager" pot ser traduït com el “gestor de comunitats en línia”. Es tracta d'una persona amb formació de nivell i amb moltes aptituds, que esdevé la responsable de tota l’estratègia corporativa a les xarxes socials.

El perfil del Community Manager és altament professionalitzat. No només es tracta de publicar en tres o quatre xarxes socials i aconseguir uns quants “m’agrada”. El Community Manager ha de saber què té entre mans.

Què cal fer, per exemple, quan a les xarxes socials hi hagi una crisi de reputació de l’empresa? Com s’han de solventar els problemes tècnics quan n’hi hagi? Quines són les claus per aconseguir la millor comunicació entre empresa i client en aquest entorn?

 

El perfil d'un Community Manager

El Community Manager té a les seves mans una tasca importantíssima: la de defensar les relacions de la seva empresa amb els clients en l’àmbit digital. Ha de saber crear, analitzar, entendre i direccionar la informació que es produeix en les xarxes socials, i liderar les estratègies de comunicació digital.

És un professional amb formació en publicitat, màrqueting i relacions públiques (amb fins comercials). A més, ha d’estar al corrent de qualsevol actualització del món online, de les tendències, de les eines que s’utilitzen i que surten com a novetats. 

Per tant, no és només algú que està davant de Facebook, Instagram o Twitter i escriu comentaris. El bon professional genera una conversa bidireccional entre la seva empresa i els clients actuals o possibles, sap comunicar i també coneix com despertar l’interés dels usuaris cap als continguts que publica.

 

L’intrusisme professional que pateix el community manager

Les veus dels community manager s’alcen contra l’intrusisme real que han d’afrontar, cada vegada amb més freqüència. Hi ha qui pensa que la seva activitat la pot fer “qualsevol persona que remeni una mica amb les xarxes socials”, sense que tingui cap estudi o coneixement específic sobre la matèria, o bé algú que “hagi fet algun curset”. També abunden els casos en què des de direcció s’assigna algú que faci aquesta funció com a “més a més”, dins de les seves tasques habituals. Tot són errors de base.

En definitiva, el camí sembla clar: si l’empresa opta per tenir presència i activitat a les xarxes socials, ha de tenir algú que sàpiga liderar, gestionar i dinamitzar amb criteri la comunitat virtual, i que ho faci de manera professional. És important tenir en compte que val més no tenir estrategia en xarxes socials, que tenir-la equivocada i mal liderada.

 

A Organigrama som especialistes en recursos humans i coneixem de primera mà els obstacles amb els que es troben els community managers i les empreses que en volen incorporar-ne a les seves plantilles. A més, disposem d'un ampli ventall de serveis per fer que treballadors i empreses trobin el que millor s'adapta a les seves necessitats. No dubtis en visitar la nostra pàgina web per conèixer la nostra feina.

Categories

Noticies destacades

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques de la navegació dels nostres usuaris i millorar els nostres serveis. Seleccioneu l'opció d'acceptar o rebutjar les cookies que utilitzem.

 

 

Política de galetes