El crèdit que es deixa perdre…

formacioTotes les empreses disposen d’un crèdit cada any destinat a la formació amb càrrec a la Seguretat Social dels treballadors. Si no s’aprofita abans del 31 de desembre de cada any, el crèdit formatiu es perd.

La realitat encara hi ha moltes empreses simplement deixen que el seu crèdit es perdi… No hem pogut evitar de preguntar-nos EL PER QUÈ.

Per què les empreses encara no aprofiten el seu crèdit anual per fer formació?

Des de la nostra experiència com a empresa especialitzada en formació empresarial, podem afirmar que hi ha diversos motius que expliquen aquest fet:

1. Per desconeixement del tema

2. Per apatia, perquè se sap que tramitació és complexa o bé no se sap on acudir.

3. Per la manca d’un/a responsable del tema en algunes empreses

4. Per una certa desconfiança davant dels beneficis que aporta la formació.

Darrerament, hi ha un cert sentit general sobre el fet que la formació no aporta res real. O bé que la formació sempre és dels mateixos temes. Hem sentit en diverses ocasions afirmacions com ara “Cal que formi el meu personal en comptabilitat o idiomes? Els que en saben, ja en saben; i el que no, és perquè de fet no és necessari pel seu lloc de treball”.

Això és gran error: La formació d’avui és altament flexible i molt diversa. No hem d’entendre la formació en el sentit clàssic de un curs teòric amb un número fix d’hores de classe presencials. Avui dia hi ha moltes modalitats formatives (semipresencials, in company, online…) i els temes poden adaptar-se del tot al que realment necessitin els treballadors per la seva feina diària.

El més aconsellable és buscar un bon assessor de formació, que sàpiga detectar els punts febles de l’empresa, i adaptar la formació en tots els aspectes: en la temàtica, en la metodologia, en l’horari, en el tipus de docent, en el volum d’aspectes pràctics, etc. És així com s’adopten unes mesures formatives realment eficaces, que ben segur donaran fruits en el si de l’empresa.

Grup Organigrama – Àrea de formació

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *